GM na 47. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu

Dve sjajne zvezde beogradskog salona automobila:

Opel Insignia Sports Tourer i Chevrolet Cruze


Najpovoljniji automobil Salona-Chevrolet Spark po ceni od 5995 eura

 

 

Beograd. Kompanija General Motors danas je predstavila dve zvezde 47. Međunarodnog salona automobila u Beogradu:

 

- Opel Insigniu Sports Tourer, karavansku izvedbu Evropskog automobila godine promovisanom pod motom „skulpturalni dizajn i nemačka preciznost",

- Chevrolet Cruze, automobil koji  svojim dizajnom i kvalitetom redefiniše pojam vrednosti za uloženi novac i time visoko podiže lestvicu standarda u svom segmentu.

 

Opel Insignia Sports Tourer

 

Sports Tourer u potpunosti prati filozofiju Insignije pod motom: "skulptiralni dizajn i nemačka preciznost" . Ova verzija za Opel je važna jer je upravo Opel tvorac imena karavan, a interesantan je podatak da u Nemačkoj Opel ima  tržišni udeo od 70,  a u Italiji 80 odsto u segmentu karavana.

Sport Tourer dužine 4,91 metar, ponovio je uspeh dizajnera u prenošenju dinamičnih performansi u segment karavana. Dokaz tome je vrednost koeficijenta aerodinamičnosti ispod 0.30, što čini Insignia Sports Tourer najaerodinamičnijim karavanom u Opelovoj ponudi svih vremena. Uz dinamične performanse i dizajn koji pleni pažnju, kapacitet prtljažnika je 540 litara odnosno 1510 litara sa spuštenim naslonom zadnjeg sedišta.

 

I dva nova motora pridružiće se već postojećim: 1,6-litarski benzinski turbo motor sa 180 KS i 2.0 biturbo motor sa 190 KS. Ostale inovativne karakteristike su nova generacija prednjih svetala AFL+, danas je jedan od najnaprednijih na tržištu, a zatim i ortopedski ergonomska sportska sedišta certifikovana od strane nezavisne organizacije koje okuplja ergonomske stručnjake i doktore u Nemačkoj.

 

Uz pomoć nanotehnologije Sports Tourer dolazi sa dva nova tipa svetlih presvlaka TopTec koji je otporan na mrlje. Kako navodi Ivan Kekić, direktor GM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju „U Sport Toureru deci možete slobodno dati da jedu sladoled, možete popiti i kafu jer lako možete obrisati presvlake i nema straha od flekanja. Ponesite slobodno i PET boce vode od 1,5 l , postoji mesto u centralnom delu Sports Tourera gde ćete ih staviti, ponestite i ostale boce jer ćete u Sports Toureru naći dovoljno pregrada i držača."

 

Kada je reč o evropskom automobilu godine Insignia je u prva dva meseca ove godine najprodavaniji sedan u Evropi zbog čega su uvedene dodatne radne smene u Russelsheimu da se zadovolji potražnja. Insignia je uz evropski automobil godine  osvojila i „red dot"  nagradu za dizajn koja spada u najveće i najpoznatije svetske nagrade za dizajn i to ne samo automobila. Spomenimo da su među dobitnicima ranijih godina i Apple i Nokia, a od ukupno do sad dobijenih 14 nagrada posebno se ističe nagrada Topgear-a za poslovni automobil godine.

 

Od novembra prošle godine do danas u Evropi je naručeno 75.000 Insignia što je veliki uspeh, a po prvi put u ovoj regiji na Salonu u Beogradu predstavljen je treći novitet iz Insignijine linije - Sports Tourer - koji daje javnosti još jedan razlog za kupovinu evropskog automobila 2009. godine.

 

Sports Tourer se može odmah naručiti. Početna cena 20.175 eura, a prvi primerci se očekuju na našim putevima u maju.

 

Chevrolet Cruze.

Chevrolet je brend koji se prodaje u više od 130 zemalja sveta sa 4,1 miliona prodatih vozila u prošloj godini. I pored ekonomskih izazova kroz koje prolazi cela svetska ekonomija, Chevrolet je u Evropi porastao za 11 odsto.

 

Cruze, premijerno prikazan na Salonu u Beogradu, i po njemu svi ostali novi Chevroleti dizajnirani su i razvijeni da budu istinski Chevroleti. A šta to znači istinski Chevrolet?  Vrlo jednostavno - za uloženi novac dobićete mnogo više od očekivanog, poput Cruza, kompatkne limunzine koja najavljuje novu Chevroletovu globalnu dizajnersku filozofiju.

 

Četvorovratni kupe sa sportskim spuštenim izgledom, skladan, elegantan enterijer s' dvostrukim kokpitom kao u Corvetti. Istovremeno Cruze je jedan od automobila sa najviše prostora na zadnjoj klupi u segmentu.

 

Pored benzinskih motora 1,6 i 1,8 posebno se ističe 2.0 turbo dizel motor sa potrošnjom od samo 5,6 litara na 100 km.

 

Po rečima Ivana Kekića: "I Chevrolet Cruze može se naručiti od danas u našim salonima po početnoj ceni od 12.649 eura uz izuzetno bogati početni paket opreme sa specijalnim sajamski popustom od 700 eura."

 

Cruze je i novi Chevroletov predstavnik u ovogodišnjem WTCC takmičenju

 

U toku 47. Salona automobila u Beogradu, GM je pripremio i specijalne akcijske ponude koje ne treba propustiti jer je moguće ostvariti značajne uštede:

 

 

 

 

 

Chevrolet

SPARK po ceni od samo 5995 eura, koji je ujedno i najpovoljniji automobil na Salonu

AVEO po ceni od 7900 eura

Cruze sajamski popust je 700 eura

 

Opel

ANTARA - keš popust do 3500 eura

ASTRA CLASSIC - besplatan paket opreme u vrednosti 850 eura

ASTRA H - besplatan paket opreme i keš popust do 2000 eura

CORSA - besplatan paket opreme i keš popust do 500 eura

MERIVA - besplatan paket opreme i keš popust do 1800 eura

VEKTRA - keš popust do 4397 eura

ZAFIRA - keš popust do 3140 eura

 

Za sve zainteresovane obezbeđeni su i specijalni uslovi kreditiranja, uz dodatne pogodnosti.

 

GM je predstavio i novu web-stranicu www.gmeuropefactsandfiction.com koja služi kao izvor informacija  i nudi odgovore na pitanja o strukturi kompanije, poslovnim akcijama i planovima.