Baterije za Chevrolet Volt proizvodiće General Motors u Sjedinjenim Državama

Chevrolet Volt, električno vozilo s produženim dometom koje omogućuje maksimalno 40 milja vožnje bez potrošnje benzina i ispuštanja štetnih gasova, koristiće baterije koje će proizvoditi General Motors u Sjedinjenim Državama.

 

GM će osnovati prvi pogon za proizvodnju litijum-jonskih baterija i time postati prvo veliko ime iz sveta autoindustrije iz SAD-a koje će proizvoditi baterije za Volt. One se sastoje od litijum-jonskih ćelija grupisanih u module, zajedno sa drugim bitnim komponentama baterije.

 

Fabrika će biti smeštena u Michiganu, a o tačnoj lokaciji se još pregovara sa državnim i lokalnim vlastima. S pripremama za otvaranje pogona krenuće se početkom 2009., pogonii bi se trebali naći unutra sredinom godine, a proizvodnja će krenuti 2010.

 

Same Voltove baterijske ćelije proizvodiće LC Chem. Tačnije, kompanija Compact Power, pridružnica LG Chema iz Troya, Michigan, proizvodiće baterije za prototipove Volta dok GM-ov pogon za proizvodnju baterija ne bude završen. Takođe je potpisan zajednički inženjerski ugovor s Compact Powerom i LG Chemom kako bi se dodatno unapriedila tehnologija na kojoj se temelje Voltove baterije.

 

GM je u proteklih 16 meseci testirao baterije za Volt sastavljene od ćelija koje je proizveo LG Chem. Ovi testovi - u laboratorijskim i stvarnim uslovima - dali su neke vrlo važne uvide u tehnologiju litijum-jonskih baterija.

 

 

GM-ova napredna strategija koja se tiče baterija

 

Ključni elementi GM-ove napredne strategije koja se tiče baterija uključuje:

·         Otvaranje najveće laboratorije za testiranje automobilskih baterija u SAD-u (3.251 m2) u kojoj će se testirati nove tehnologije proizvodnje električne energije kao i litijum-jonske i nikal-metal-hidridne baterije, sve u cilju ubrzanja razvoja naprednih baterijskih tehnologija i osnivanja vodeće GM-ove laboratorije za tu namenu, uz one postojeće: u Honeoye Fallsu,  Warrenu, Torranceu i Mainz-Kastelu, Njemačka. Nova laboratorija biće smeštena u Michiganu - tačna lokacija biće dogovorena sa predstavnicima lokalne i državne vlasti.

·         Dalji rad na razvoju baterijskih tehnologija i resursa za njihovu proizvodnju povećanjem broja zaposlenih u GM-ovoj globalnoj organizaciji za hibridna električna vozila i napredne baterijske tehnologije na nekoliko stotina inženjera tokom 2009. godine, uključujući više od 200 trenutno zaposlenih na naprednim baterijskim tehnologijama

·         Saradnja s Michiganskim univerzitetom oko razvoja nove laboratorije posvećene naprednim automobilskim baterijama u Ann Arboru i osmišljavanja specijalizovanog kurikuluma na njihovom inženjerskom odeljenju za školovanje inženjera za automobilske baterije

·         Nastavak razvoja i uspostavljanje pouzdane linije dobavljača baterija za razvoj i proizvodnju ćelija i stručnosti u sklapanju baterija, sa kompanijama kao što su LG Chem, A123Systems, Hitachi, Compact Power i Cobasys

·         Saradnja sa vladinim organizacijama i industrijskim konzorcijumima kao što su U.S. Department of Energy, United States Council for Automotive Research, United States Advanced Battery Consortium LLC i Electric Power Research Institute oko nastavka razvoja hibridnih, punjivih i električnih vozila i vezane električne infrastrukture.

 

Alternativni izvori energije i napredne tehnologije koje smanjuju zavisnost od benzina, poboljšavaju iskoristivost goriva i smanjuju koncentraciju štetnih gasova ključ su za razvoj održivih načina prevoza. GM sledi nekoliko mogućnosti kako bi najbolje odgovorio na različite potrebe korisnika iz celog sveta - od napredne benzinske, dizel i tehnologije biogoriva, preko delimično električnih vozila kao što su hibridi, punjivi hibridi, pa do električnih vozila sa produženim dometom te vozila na vodonikove ćelije. GM smatra da električna vozila temeljena na baterijama i tehnologiji gorivnih ćelija predstavljaju najbolje dugoročno rešenje za održiv lični prevoz.

 

U 2008. godine GM-ov Upravni odbor odobrio je program Chevrolet Volta i pogonski sistem VoltecTM i složio se da će njihova proizvodnja početi krajem 2010. godine. Za putovanja dužine do 40 milja Volt koristi struju iz svoje litijum-jonske baterije. Nakon 40 milja mali generator stvara dodatnu električnu energiju kako bi produžio doseg Volta za dodatnih nekoliko stotina milja. Razvoj Voltove 16-kilovatsatne baterije u obliku slova T koja je duga otprilike 1,8 metara i teška 181 kg ključ je Voltovog uspeha. Produkcijski dizajn finaliziran je u septembru 2008.

 

 

 

 

 

Slike

Galerija