GM je skoro udvostručio rast industrije u Istočnoj Evropi

• GM-ov obim obim proizvodnje u Istočnoj Evropi sa 318.245 vozila je porastao za 43%, u poređenju sa rastom industrije od 23% u periodu od januara do septembra 2008.godine
• Chevrolet je porastao za 17% na 385.653 vozila sa učešćem na tržištu od 2,2% u celoj Evropi
• Ekonomski izazovi veoma utiču na poslovanje u zapadnoj Evropi, gde je obim posla GM-a opao za 10,7%.
• Obim posla General Motorsa opao u čitavoj Evropi za 1,9%, sa prodajom od 1.620.619 vozila

 

Cirih. Prodaja General Motors-a (GM) u istočnoj Evropi dostigla je rekord od 318.245 vozila u periodu od januara do septembra 2008. godine, sa udelom u tržištu od 10,4%,  nadmašivši porast indistrije u regionu sa porastom obima posla za 43% (nasuprot 23% industrije). Ukupan obim posla GM-a u celoj Evropi je pao za 1,9%, sa prodajom od 1.620.619 vozila.

Chevrolet je tempirao povećanje sa rekordnom prodajom od 385.653 vozila, za 17%, sa udelom u tržištu od 2,2% u celoj Evropi. GM-ovi rezultati u istočnoj Evropi pomogli su da se ublaže oštri tržišni uslovi u zapadnoj Evropi, gde je obim prodaje opao za 10,7%, na 1.148.535 vozila sa 9,2% učešća u tržištu.

„Suočavamo se sa paketom ekonomskih izazova bez presedana usled svetske ekonomske krize," rekao je Carl-Peter Forster, predsednik GM Evropa. „Kreditna kriza i inflacija zbog nestabilnih cena nafte i robe široke potrošnje, su ozbiljno naškodile poverenju potrošača. Činimo sve što možemo da bi prebrodili ovaj period pun izazova uz pomoć paketa novih proizvoda- uključujući i novi model Opel Insignia i Chevrolet Cruze- i da bi upravljali našom produkcijom i cenama što je moguće bolje".

„Ali isto tako nam treba pomoć od strane političkih lidera da preokrenemo situaciju. Na nivou EU, kao i od strane političkih vođa svake države pojedinačno, nešto se mora preduzeti da se stimuliše ekonomija, olakšaju posledice povećanja troškova kredita i povrati poverenje potrošača", dodao je Forster.

„Mi gradimo za naše  marke u Evropi na osnovu dve godine uzastopnog rasta prodaje i snažnog rasta", rekao je Brent Dewar, potpredsednik prodaje, marketinga i odložene prodaje u GM Evropa. „Mi širimo portfolio, razdvajajući marke i utičući na obim ponude da bi se približili različitim interesnim grupama i odgovorili potrebama tržišta."

 

GM-ova agresivna strategija rasta za srednju i istočnu Evropu počinje da se isplati

GM-ova sposobnost da raste na novim ključnim tržištima širom sveta je neophodna za uspeh kompanije na duge staze. Prošle godine, skoro 40% ukupne industrijske prodaje je poteklo sa novih tržišta.

Danas, tri četvrtine svih novih vozila se još uvek dostavljaju u zapadnu Evropu, ali do 2011. godine, više od 1/3 evropskih isporuka će ići u srednju i istočnu Evropu. Lavovski deo rastućeg obima na istoku će doći iz Rusije, gde je više od 2,7miliona novih automobila prodato prošle godine. Ali ostala tržišta u regionu isto tako igraju važnu ulogu. GM-ova agresivna strategija rasta za srednju i istočnu Evropu počinje da se isplaćuje. GM je skoro udvostručio rast industrije u Rusiji ove godine, sa prodajom koja je porasla za 44% na 256.765 vozila (nasuprot 23% rasta industrije). GM se takođe veoma brzo širi i na tržištima kao što su Ukrajina (26% u 2008.godini), Turska (17%) i Poljska (12%).

 

„Uprkos određenom nivou stagnacije u Rusiji i ostalim istočno Evropskim tržištima prošlog meseca, mi predviđamo stalan ekonomski razvoj, nastavljajući da podižemo standard života i zahtevamo kretanje kroz čitavu istočnu Evropu", rekao je Forster. „GM ima koristi iz ovog razvoja nudeći izbor bez premca od pet različitih marki i gradeći lokalnu mrežu distribuisanja i lokalne proizvodne kapacitete veoma brzo."

 

„Trendovi su vidljivi kroz obim prodaje, a kupovna moć govori da istočna Evropa, a posebno Rusija, predstavljaju ogromne mogućnosti za GM na nduži period. Uprkos današnjoj izazivačkoj i konkurentnoj samopokretačkoj ekonomiji u Evropi, GM Evropa će se koncentrisati na negovanje naše prednosti u Rusiji i ostalim zemljama u regionu", dodao je Forster.

 

Chevrolet postavlja nove rekorde

Uprkos izazovima u zapadnoj Evropi, i stagnaciji u Rusiji u septembru, Chevrolet nastavlja da razvija pokretačku snagu u Evropi, sa visokim procentom prodaje u sklopu svih linija. Marka je zabeležila najviši obim prodaje i udeo u tržištu ikada u periodu od januara do septembra, prodavši 385.653 vouila i dostigavši 2,2% udela u tržištu. "Chevrolet igra veoma bitnu ulogu kao naš brend koji predstavlja vrednost. Imamo prave automobile za mušterije na rastućim tržištima srednje i istočne Evrope, i isto tako dokazujemo da predstavljamo jaku konkurenciju u ulaznim segmentima u zapadnoj Evropi", rekao je Dewar.

 

Opel brzo raste u srednjoj i istočnoj Evropi

Opel/Vauxhall je prodao 1.174.534 vozila u Evropi od januara do septembra 2008.godine, 6% manje u poređenju sa prošlom godinom. Ova marka je suočena sa istim izazovima kao i konkurencija u Zapadnoj Evropi, gde joj je prodaja opala za 10,7%. Ali Opelov nastup u srednjoj i istočnoj Evropi i dalje je impresivan. Opel je skoro utrostručio industrijski rast u istočnoj Evropi, i usvostručio u srednjoj Evropi.

Opel je prodao 78.051 vozilo u Rusiji ove godine, 73,3% više nego prošle. Ova marka automobila takođe pokazuje snažan nastup na važnim tržištima kao što su Poljska (porast za 12,2%) i Turska porast za (13,3%).

 

„Veoma smo uzbuđeni izuzetno pozitivnim povratnim efektom kad je u pitanju nova Insignia. Insignijina klasa, uključujući modele sa četvoro i petoro vrata, ecoFLEX i Sports Tourer nudi prodornu tehnologiju i atraktivan dizajn, donoseći prvoklasan dodir osnovnoj srednjoj klasi automobila.Snažno verujemo da će Insignia doprineti još boljem imidžu ove marke", rekao je Dewar.

 

Prodaje Saab-a, Cadillac-a i HUMMER-a

Saab je prodao 53.805 automobila u Evropi od januara do septembra 2008.godine. Prodaja Cadillac-a je porasla za 3,1% na 3.746 vozila u poređenju sa 2007.godinom, a HUMMER je povećao svoju prodaju za 9,5% na 1.781 vozilo.

 

 

General Motors Corp. (NYSE: GM),najveći svetski proizvođač automobila je lider godišnje prodaje već 77 godina. Osnovan je 1908.godine, GM danas zapošljava oko 266.000 ljudi širom sveta. Sa sedištem firme je u Detroitu, GM proizvodi svoje automobile i kamione u 35 zemalja. 2007.godine, skoro 9,37 miliona GM-ovih vozila je prodato u svetu pod sledećim markama: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall i Wuling.U Evropi, GM prodaje svoja vozila na preko 40 tržišta. Upravlja sa 10 proizvodnih i linija za sklapanje vozila u sedam zemalja i zapošljava oko 55.000 ljudi.  

Više informacija o General Motors kompaniji možete naći na http://media.gmeurope.com i http://www.gmeurope.com.

Slike

Galerija