GM je danes odprl 300 milijonov dolarjev vreden obrat za sestavljanje vozil v Rusiji

• GM je naredil korak naprej s prilagodljivim obratom za sestavljanje vozil v Šušariju blizu St. Peterburga
• Zmogljivost za 70.000 avtomobilov znamk Opel in Chevrolet ter športno terenskih vozil
• GM je vodilni tuji izdelovalec avtomobilov v Rusiji z 11-odstotnim tržnim deležem

 

Zürich. Danes je General Motors (GM) v St. Peterburgu v Rusiji odprl 300 milijonov vreden obrat za sestavljanje vozil. Obrat bo proizvodno zmogljivost 100.000 vozil, ki jo GM že zagotavlja v mešanih podjetjih in partnerskih obratih v državi, povečal še za 70.000 enot. GM bo sestavljal športno terenska vozila Opel Antara in Chevrolet Captiva, od leta 2009 naprej pa tudi novo kompaktno limuzino Chevrolet Cruze. Značilnosti obrata sta prilagodljivost in sodobna zasnova, kjer je prostora za vrsto različnih modelov.

 

»Popolnoma smo predani strategiji za rast v Rusiji«, je povedal Carl-Peter Forster, predsednik podjetja General Motors Europe. »Rusija je pripravljena, da postane GM-ov vodilni avtomobilski trg v Evropi že v letu 2009. S petimi močnimi znamkami na trgu smo glavni tuji izdelovalec. Ta položaj nameravamo obdržati.«

 

Od januarja do septembra 2008 se je GM-ova prodaja v Rusiji povečala za 44 odstotkov ter tako prehitela 23-odstotno rast panoge in dosegla rekordnih 256.765 enot. GM-ov tržni delež v Rusiji je dosegel nov vrhunec, saj je s 6,5 odstotka v letu 2006 zrasel na 10,9 odstotka. V prvih devetih mesecih letošnjega leta je Chevrolet ohranil svoj položaj kot najljubša tuja znamka v Rusiji, katere prodaja je znašala 33,5 odstotka (ali 44.000 avtomobilov in športno terenskih vozil) oz. skupno 175.800 vozil. V istem obdobju je Opel postal najhitreje rastoča znamka v državi. Njegova rast prodaje je znašala 73 odstotkov oz. več kot 78.000 enot.

 

 »Naš obrat v St. Peterburgu bo dosegal visoke standarde, ki so našim vozilom pred nedavnim že prinesli nagrade za kakovost,« je povedal Carl-Peter Forster. V novem obratu v Šušariju na obrobju St. Peterburga bo zaposlenih 1700 delavcev. GM-ovi novi uslužbenci so opravili intenzivno usposabljanje na področju svetovnega proizvodnega sistema podjetja, ki temelji na vrhunski kakovosti vseh postopkov, nenehnih izboljšavah in sodelovanju zaposlenih.

Slike

Slike