Consiliul de administraţie al GM a decis să păstreze Opel

• Noul GM susţine restructurarea Opel
• Planul de restructurare GM presupune mai puţine investiţii faţă de propunerea investitorilor
• Vor fi iniţiate discuţii despre restructurare cu părţile interesate

 

 

DETROIT - Având în vedere îmbunătăţirea mediului de afaceri al GM pe parcursul ultimelor câteva luni şi importanţa Opel//Vauxhall pentru strategia globală a GM, consiliul de administraţie al GM a decis să păstreze Opel şi să iniţieze o restructurare serioasă a operaţiunilor sale din Europa.

„GM va prezenta în curând planul său de restructurare Germaniei şi altor guverne şi speră că va fi primit favorabil", a declarat Fritz Henderson, preşedinte şi director executiv. „Înţelegem că această problemă complexă şi de amploare a afectat toate părţile implicate. Totuşi, scopul nostru a fost, încă de la început, asigurarea celei mai bune soluţii pe termen lung pentru clienţii, angajaţii, furnizorii şi dealerii noştri, lucru reflectat în decizia luată astăzi. Aceasta a fost considerată cea mai stabilă şi economică abordare pentru asigurarea viitorului pe termen lung al Opel/Vauxhall."

În varianta preliminară, planul GM presupune costuri totale ale restructurării de aproximativ 3 miliarde de euro, mult mai puţin decât toate ofertele trimise în urma solicitării investitorilor. GM va colabora cu toate sindicatele europene pentru dezvoltarea unui plan de contribuţii semnificative pentru restructurarea Opel. În timp ce Opel continuă să depăşească previziunile privind planul de viabilitate şi lichiditatea imediată este stabilă, factorul temporal este esenţial.

„Deşi încordat, mediul de afaceri din Europa s-a îmbunătăţit", a declarat Henderson. „În acelaşi timp, starea financiară generală şi stabilitatea GM s-au îmbunătăţit semnificativ pe parcursul ultimelor luni, ceea ce ne dă încredere că afacerile noastre din Europa pot fi restructurare cu succes. Suntem recunoscători guvernului Germaniei şi altor guverne din Uniunea Europeană pentru eforturile considerabile pe care le-au depus pentru depăşirea acestei perioade dificile din punct de vedere economic. De asemenea, apreciem efortul depus de Magna şi partenerii săi din Rusia în încercarea de a ajunge la un acord echitabil."

Henderson a adăugat că GM speră, de asemenea, să înregistreze o creştere a afacerii sale din Rusia, care are deja dimensiuni considerabile, şi să reia colaborarea directă cu GAZ pentru a contribui atât la modernizarea operaţiunilor sale, cât şi la dezvoltarea în comun a pieţei auto din Rusia, pe o bază atractivă pentru ambii parteneri. Detalii suplimentare privind următoarele etape ale restructurării vor fi oferite pe măsura evoluţiei planurilor şi a dezvoltării.

###

Despre General Motors: Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producători de autovehicule pe plan mondial, a fost înfiinţată în 1908. Având sediul central în Detroit, GM are 209.000 de angajaţi, este activă în fiecare regiune importantă de pe glob şi îşi desfăşoară activitatea în 140 de ţări. GM şi partenerii săi strategici produc autoturisme şi camioane în 34 de ţări şi comercializează şi oferă service pentru autovehicule purtând următoarele mărci: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall şi Wuling. Cea mai mare piaţă naţională pe care compania GM este activă este SUA, urmată de China, Brazilia, Marea Britanie, Canada, Rusia şi Germania. Filiala GM OnStar este lider în industria auto în ceea ce priveşte sistemele de siguranţă şi serviciile de informaţii pentru autovehicule. General Motors a achiziţionat operaţiunile General Motors Corporation în data de 10 iulie 2009, iar referinţele la perioada anterioară acestei achiziţii, în acest document şi în alte materiale de presă, se referă la vechea companie General Motors Corporation. Informaţii suplimentare privind noua companie General Motors sunt disponibile la adresa http://www.gm.com/.

 

Fotografie

Fotografii