GM Daewoo a obţinut 491,2 miliarde de woni sud-coreeni printr-o emisiune de titluri cu drept de preempţiune

• Consolidare semnificativă a poziţiei privind lichidităţile

 

SEUL - GM Daewoo Auto & Technology Co. („GM Daewoo") a anunţat astăzi că a obţinut 491,2 miliarde de woni sud-coreeni (412 milioane USD) printr-o emisiune de titluri cu drept de preempţiune, în urma unei investiţii efectuate de acţionarul său majoritar, compania General Motors („GM"). GM Daewoo va utiliza această sumă, care va fi primită până în data de 28 octombrie, pentru atingerea obiectivelor sale generale, inclusiv ca fond pentru refinanţarea datoriei scadente.

Alţi acţionari ai GM Daewoo - Banca pentru Dezvoltare a Coreei („KDB"), Suzuki Motor Corp. („Suzuki") şi Grupul Shanghai Automotive Industry Corp. („SAIC") - au optat să nu subscrie la emisiunea de titluri. În absenţa altor acţionari care să îşi exercite drepturile, GM a decis să subscrie pentru întreaga emisiune.


„Succesul emisiunii de titluri de preempţiune a consolidat semnificativ poziţia privind lichidităţile şi bilanţul GM Daewoo, deoarece dorim să reluăm tendinţa de creştere puternică", a declarat Mike Arcamone, Preşedinte şi CEO al GM Daewoo. „Suntem recunoscători pentru sprijinul şi încrederea acordate de acţionarul nostru majoritar."

„Decizia GM de a-şi majora capitalul în cadrul GM Daewoo relevă importanţa acordată unităţii noastre din Coreea în cadrul operaţiunilor globale ale GM", a declarat Nick Reilly, Vicepreşedinte Executiv al GM şi Preşedintele GM International Operations. „GM Daewoo va continua să joace un rol important în succesul la nivel global al noului GM."


În data de 28 august 2009, Consiliul de Administraţie al GM Daewoo a aprobat emiterea unui număr de 162.689.343 de noi acţiuni în cadrul GM Daewoo, la preţul de 3.019 woni sud-coreeni per acţiune, pentru a îmbunătăţi poziţia companiei privind lichidităţile şi a susţine bilanţul acesteia.


„Dacă este necesar, vor fi luate orice alte măsuri legate de structura de finanţare pe termen lung a GM Daewoo", a declarat Reilly.În urma acestei subscrieri, situaţia acţiunilor în circulaţie şi a participaţiei la capital este următoarea:Acţiuni comune:        415.481.799


GM:         70,1%


KDB:        17,0%


Suzuki:      6,8%


SAIC:         6,0%


Contact:

Florentina Stoica

PR Manager

Florentina.Stoica @ gm.comCompania GM Daewoo Auto & Technology a fost înfiinţată pe 17 octombrie 2002. Aceasta deţine cinci unităţi de producţie în Coreea şi o unitate de asamblare în Vietnam. De asemenea, GM Daewoo furnizează kit-uri auto specifice pieţelor şi mărcii unităţilor de asamblare GM din China, Thailanda, India, Columbia şi Venezuela. În anul 2008, GM Daewoo a vândut în Coreea şi a exportat peste 1,9 milioane de autovehicule, inclusiv produse CKD. În prezent GM Daewoo produce autovehicule şi kit-uri pentru peste 150 de pieţe de pe şase continente. Pentru informaţii suplimentare privind GM Daewoo şi produsele sale consultaţi pagina de internet http://media.gmdaewoo.co.kr/.

Fotografie

Fotografii