GM India şi Reva anunţă încheierea unui parteneriat în vederea dezvoltării de autovehicule electrice

New Delhi – General Motors India şi Reva Electric Car Company au anunţat astăzi în New Delhi semnarea unui contract de colaborare pentru dezvoltarea de autovehicule electrice pentru piaţa indiană.

GM India şi Reva vor dezvolta împreună platforme auto, tehnologii pentru autovehicule electrice şi sisteme avansate de comandă pentru autovehicule. Obiectivul comun este de a crea şi lansa un autovehicul de mici dimensiuni, convenabil ca preţ, destinat consumatorilor interni.

„Suntem încântaţi de colaborarea cu Reva, un lider în dezvoltarea de sisteme de propulsie electrice şi sisteme de comandă," a declarat Preşedintele GM India şi Directorul General Karl Slym. „Vom lucra îndeaproape şi cu guvernul Indiei, care şi-a anunţat obiectivul de a reduce dependenţa de carburanţi minerali, prin dezvoltarea unei infrastructuri pentru autovehicule electrice. Aşteptăm cu nerăbdare să le oferim clienţilor noştri o nouă gamă de produse ecologice."

Cele două companii au lansat studii de fezabilitate asupra găzduirii de tehnologii electrice de către platformele de autovehicule mici ale GM. GM şi Reva intenţionează să ofere în curând mai multe detalii cu privire la autovehicul şi să înceapă producţia în anul 2010.

Chetan Maini, Preşedintele Adjunct şi Directorul Tehnic al companiei Reva, a declarat: „Suntem extrem de fericiţi că avem ca partener compania GM India, care ne împărtăşeşte pasiunea pentru reducerea emisiilor de carbon. Reva şi GM India vor valorifica punctele forte ale ambelor companii pentru a ajuta India să devină un centru global pentru dezvoltarea şi producerea de autovehicule electrice şi tehnologii aferente. Colaborarea noastră unică are potenţialul de a produce schimbări cu mare impact în industria auto."

„Dezvoltarea de autovehicule electrice de mici dimensiuni este un sector aflat în continuă creştere în cadrul industriei auto. Ne aşteptăm ca această colaborare cu Reva în India să accelereze progresul înregistrat de compania GM în ceea ce priveşte satisfacerea nevoilor emergente în multe părţi ale lumii," a declarat Nick Reilly, Preşedintele departamentului de operaţiuni internaţionale din cadrul General Motors.

GM studiază mai multe surse alternative de energie şi opţiuni tehnologice avansate pentru îndeplinirea diverselor nevoi ale clienţilor din întreaga lume. GM consideră că autovehiculele propulsate electric cu baterie şi tehnologia celulelor de carburant alimentate cu hidrogen reprezintă cea mai bună soluţie pe termen lung pentru transportul sustenabil de persoane. Compania va continua propriile studii şi proiecte de dezvoltare în acest domeniu.

GM şi-a deschis recent propriul Laborator global de sisteme de baterii, care este cel mai mare şi mai avansat laborator de baterii din punct de vedere tehnologic din Statele Unite. Noul laborator va gestiona resursele globale de inginerie în domeniul sistemelor avansate de baterii ale companiei GM şi va accelera introducerea autovehiculelor propulsate electric, inclusiv a modelului Chevrolet Volt, precum şi a autovehiculelor hibride plug-in, a celor hibride electrice şi a celor cu celule de carburant.

Se estimează că modelul Chevrolet Volt, a cărui producţie pentru versiunea 2011 este programată a începe în Statele Unite la sfârşitul anului 2010, va putea parcurge o distanţă de până la 40 de mile (64 de kilometri) pe bază de energie electrică provenită în urma unui singur ciclu de încărcare a bateriei şi că îşi va putea extinde autonomia totală la peste 300 de mile (483 de kilometri) cu ajutorul motorului-generator alimentat cu carburant variabil. Modelul Chevrolet Volt utilizează energia electrică drept sursă principală pentru propulsarea autovehiculului.

Reva Electric Car Company are sediul în Bangalore, India. Aceasta are o experienţă de peste 14 ani în cercetare şi dezvoltare în domeniul autovehiculelor electrice. Reva a fost prima companie care a vândut autovehicule electrice. Aceasta îşi comercializează produsele şi efectuează teste de piaţă în peste 24 de ţări din Asia, Europa şi America Latină. Compania deţine cel mai mare parc auto de autovehicule electrice, cu peste 3.000 de autovehicule în circulaţie şi o experienţă la drum de peste 43 de milioane de mile (70 de milioane de kilometri). În semn de recunoaştere a realizărilor sale, Reva a fost desemnată de către Frost & Sullivan „Compania anului 2008" pentru rezultatele sale în dezvoltarea de sisteme de propulsie.

Compania General Motors, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, activează încă din anul 1908. Având sediul central global în Detroit, GM are 219.000 de angajaţi în fiecare regiune importantă de pe glob şi desfăşoară activităţi comerciale în aproape 140 de ţări. GM şi partenerii săi strategici construiesc autovehicule şi camioane în 34 de ţări, pentru care asigură service şi pe care le comercializează sub următoarele mărci: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Opel, Vauxhall şi Wuling. GM India deţine două unităţi de producţie pentru autovehicule şi comercializează şi asigură lucrări de service pentru o gamă de produse Chevrolet aflată în continuă creştere. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi pagina www.gm.com.

 

Contact:

Florentina Stoica

General Motors Southeast Europe

Florentina.stoica@gm.com

021 206 07 05

Fotografie

Fotografii