GM a vândut 471.823 de autovehicule în Europa în cel de-al doilea trimestru din 2009

• În Germania, volumul vânzărilor de autovehicule Opel a crescut cu 45%, iar vânzările de autovehicule Chevrolet cu 43%
• Programe de stimulare/casare pentru combaterea efectelor crizei economice
• Opel/Vauxhall Insignia, Autovehiculul anului 2009 în Europa, continuă să exceleze
• Opel şi Chevrolet îşi menţin cota de piaţă în perioada de criză

 

Zurich.  General Motors (GM) a vândut în Europa un număr de 471.823* de autovehicule în cel de-al doilea trimestru al anului 2009, înregistrând o cotă de piaţă de 9,2%. Din cauza celei mai acute crize economice de la Marea Recesiune, care a avut un impact puternic asupra industriei de autovehicule, vânzările GM au scăzut cu 20% în această regiune, comparativ cu scăderea de 18% înregistrată în întreaga industrie.

În perioada aprilie-iunie 2009, Opel/Vauxhall a vândut un număr de 347.330 de autovehicule, înregistrând o cotă de piaţă de 6,8%. În Germania, vânzările au crescut cu 45%, acesta fiind trimestrul cu cele mai mari vânzări din 2000 pentru Opel, situaţie favorizată şi de programul de casare iniţiat de guvern. Modelul Opel Corsa a fost lider de vânzări pe piaţa germană în cel de-al doilea trimestru al anului.

Chevrolet a vândut un număr de 115.526 de unităţi în Europa în cel de-al doilea trimestru, înregistrând o cotă de piaţă record de 2,3%. Marca a obţinut rezultate impresionante în ceea ce priveşte numărul de vânzări pe teritoriul Germaniei (creştere de 43%), Franţei (creştere de 102%) şi Turciei (creştere de 120%).  

În primul semestru al anului 2009, GM a vândut 878.641 de autovehicule în Europa şi a avut o cotă de piaţă de 9,1%. În Germania, vânzările Opel au crescut cu 27%, iar cele înregistrate de Chevrolet cu 41% în primele şase luni ale anului 2009, acesta fiind cel mai mare procent de vânzări obţinut de grupul GM în Germania din 2001 până în prezent, compania înregistrând atunci un număr de vânzări de 210.828 autovehicule. Modelul Opel/Vauxhall Insignia, Autovehiculul anului 2009 în Europa, continuă să exceleze. Cu un număr de 86.350 de unităţi vândute în prima jumătate a anului 2009, modelul Insignia se situează pe locul doi în topul celor mai bine vândute autovehicule din clasa medie în Europa. Modelul Opel/Vauxhall Meriva a fost, de asemenea, cel mai bine vândut autovehicul din segmentul său.


În iunie, GM Europe a vândut, în total, 166.824 de autovehicule. În Germania, Opel a înregistrat cel mai mare volum de vânzări pe luna iunie din 1999 până în prezent, cu o creştere de 52% şi o cotă de piaţă de 9,2%. Chevrolet a înregistrat cel mai mare volum de vânzări din istoria sa în Germania, cu o creştere de 61% în luna iunie. „Aceste cifre par să indice faptul că declinul pe anumite pieţe a atins nivelul critic. Programele de stimulare, precum cel de casare iniţiat în Germania, sunt exemple elocvente de implicare a guvernului, care printr-o politică fermă permite atenuarea impactului crizei economice globale", afirmă Brent Dewar, vicepreşedintele Vânzări, Marketing şi Post-Vânzare pentru GM Europe.

„Probabil că vor mai trece câţiva ani până ce industria de autovehicule va ajunge din nou la nivelurile atinse în 2007. Întrucât ne confruntăm cu o serie de provocări economice fără precedent cauzate de criza globală, depunem eforturi intense împreună cu reţeaua noastră de distribuţie pentru a obţine fiecare contract şi pentru administrarea cu succes a afacerii în timpul acestei perioade dificile" declară Dewar. „Am dezvoltat o serie de produse noi, inclusiv Opel Insignia, Autovehiculul anului 2009 în Europa, şi Chevrolet Cruze. Vom continua să administrăm cât mai bine procesul de producţie şi costurile şi să asigurăm, în acelaşi timp, o comunicare puternică de produs pe piaţă".


GM Europe publică trimestrial comunicate de presă referitoare la vânzările înregistrate. Următorul comunicat de presă va fi publicat pe 9 octombrie.

 

 

Contact:

Florentina Stoica

PR Manager

General Motors Southeast Europe

+ 40 21 206 07 05

Florentina.stoica @ gm.com

Fotografie

Fotografii