Solt Tamás a szentgotthárdi GM motorgyár új igazgatója

• Az egyik legtapasztaltabb magyar vezető kerül a gyár élére
• Solt Tamás a cégalapítás, azaz 1991. óta dolgozik GM/Opel színekben

 

 

2010. január elsejével Solt Tamás személyében ismét magyar gyárigazgatót neveztek ki a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. élére.
Solt Tamás 1963-ban született, alap- és középfokú tanulmányait Szombathelyen végezte, majd 1987-ben a Gödöllői Szent István Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát.
A General Motors szentgotthárdi gyárában személyügyi területen kezdte pályafutását a gyáralapítás évében, 1991-ben, majd több funkció ellátását követően 1997-től a Személyügyi osztály igazgatói feladatait látta el. Ezután termelő területre került, 2001-től négy éven át az Allison sebességváltó-gyár vezetői posztján dolgozott, majd 2005-től a Gyári Szolgáltatások osztályának vezetését vette át Szentgotthárdon.
Nemzetközi tapasztalatot az elmúlt három év során (2007. júliusától) Németországban, az Opel rüsselsheimi központjában szerzett, ahol az új termékekhez kapcsolódó tervezési feladatok irányítását végezte.
A GM szentgotthárdi motor- és sebességváltógyárát 2009. április 30-ig Paizer Andor vezette, aki jelenleg a vállalatcsoport Üzbegisztánban induló új beruházását felügyeli. Az eltelt fél év alatt a gyár igazgatási feladatait megbízással Soós Szilveszter termelési igazgató látta el, aki a továbbiakban megtartja e feladatkörét. 
A vállalat rövid bemutatása
A vállalatot a General Motors alapította 1990-ben.  A gyár termékpalettáján 1992. óta szerepelnek a személyautókhoz készülő középkategóriás benzinmotorok,  a melyeknek kizárólagos gyártója Szentgotthárd az Opel európai gyárai számára. Ezen kívül más GM márkákhoz is szállít motorokat, és megmunkált motoralkatrészeket. 2000-től Allison típusú autóbuszok és tehergépjárművek számára készülő automata sebességváltók szerelésével is foglalkozik az üzem,  ezek a váltók globális exportra kerülnek. A vállalat jelenleg  több, mint 640 fő számára biztosít munkalehetőséget.


A lenti képre kattintva nagyobb felbontású fotóhoz juthat

Fénykép

Fotók