A Magna/Sberbank konzorciuma lesz az Opel/Vauxhall többségi tulajdonosa a GM igazgatótanácsának döntése alapján

A GM Igazgató Tanácsa úgy döntött, hogy az Opel/Vauxhall többségi tulajdonát a Magna International/Sberbank konzorciumnak szándékozik eladni

- A GM a Magna/Sberbank konszernnek adja el az Új Opel 55%-os részesedését

- Az új tulajdonosi szerkezet lendületes kezdetet igér az Új Opel számára

- A dolgozók az Új Opel részvényeinek 10%-át birtokolják majd

- A német állam további garanciavállalással támogatja a finanszírozást

A General Motors hivatalosan bejelentette, hogy igazgató tanácsa a Magna-Sberbank konszern ajánlatát támogatja abban, hogy többségi részesedést vásároljon a cég európai Opel/Vauxhall leányvállalatából.
A következő néhány hét során több kulcsfontosságú kérdést kell még tisztázni, melyek előkészítik a kötelező érvényű megállapodásokat, beleértve a szakszervezetek írásos támogatását, mely szerint az üzlet megkötését a további működéshez elengedhetetlen költség-csökkentéssel támogatják, illetve a német kormány által rendelkezésre bocsátandó finanszírozási csomag véglegesítését is. A végleges megállapodásoknak néhány héten belül aláírásra készen kell állniuk, majd néhány hónapon belül sor kerülhet azok lezárására. A megállapodás értelmében a Magna/Sberbank 55 százalékos tulajdont vásárolhat az Új Opelből; a GM-nek 35 százalékos részesedése lesz, míg a dolgozók 10 százalékos részesedést kapnak.
„Az elmúlt két hét kemény munkája során a nyitott kérdések tisztázása és a német kormány finanszírozási javaslata vezette a GM-et és annak igazgató tanácsát arra a döntésre, hogy a Magna-Sberbank ajánlatát válassza." - mondta Fritz Henderson a GM elnöke. „Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, - különös tekintettel a német kormányra, - aki részt vett az elmúlt néhány hónap intenzív munkájában azért a folyamatos támogatásért, amellyel lehetővé válik az új vállalat megalakítása.  Ugyancsak szeretnék köszönetet mondani az Opel és Vauxhall vásárlóinak megingathatatlan lojalitásukért. A GM továbbra is szorosan együttműködik az Opellel és Vauxhall-al annak érdekében, hogy további olyan nagyszerű autókat fejlesszen és gyártson, mint az új Insignia és az új Astra" - tette hozzá Henderson.
A szerződés értelmében az Opel/Vauxhall része marad a GM globális termékfejlesztési szervezetének, mely minden fél részére lehetővé teszi, hogy kihasználja a technológiai és fejlesztési források cseréjének előnyét. Az Opel és Vauxhall márkák tulajdonosi szerkezete új, karcsú, hatékony és független szervezet lesz. Az Opel/Vauxhall autók jelenlegi kínálata, valamint a folyamatban lévő projektek pedig szilárd alapját képezik a cég jövőbeni sikereinek.
A GM globális technológiai fejlesztéseiben és beszerzési szervezeteiben való részvétel biztosítja az Opel/Vauxhall és egyéb GM márkák részére a gazdaságosságot. Például, azok a járművek, amelyek az új alternatív meghajtási technológiákat képviselik, mint az elektromos meghajtású Opel Ampera, csak közös erőfeszítéssel vezethetők be a piacra.
„A GM több vegyesvállalatot is működtet világszerte, s többször bizonyította, hogy ez az üzleti modell megfelelő arányú függetlenséget, innovációt és szinergiát biztosít" - monda John Smith, a GM alelnöke. „ Minden érdekelt fél keményen fog dolgozni azért, hogy az üzletet mihamarabb lezárja" - tette hozzá.

Fénykép

Fotók