Megalakult az új General Motors

Az új GM mindenekelőtt az ügyfelek igényeire, az autókra és a színvonalas vállalati kultúrára összpontosít
- Kimagasló színvonalú autógyártás, a vevők igényei szerint
- Új vállalat létesül a régi GM erősségeire építve
- A négy legfontosabb márkát Amerika legnagyobb és legerősebb márkakereskedői hálózata támogatja
- Karcsúbb, hatékonyabb globális szervezet
- Gyors és eredményes döntéshozatal
- Közvetlen kapcsolat az ügyféllel
- Elkötelezettség, nyílt és érthető kommunikáció

DETROIT - Ma kezdte meg működését az új General Motors Company, új vállalatszervezéssel, kiegyensúlyozott mérleggel, és megerősített elhatározással, hogy az ügyfelet helyezik a GM valamennyi tevékenységének középpontjába.

"A mai nap új kezdet a General Motorsnak: mostantól valamennyi alkalmazott, engem is beleértve, visszatér a nagyszerű személy- és teherautók gyártására, megfelelve vevőink igényeinek," mondta Fritz Henderson, elnök-vezérigazgató. "Nagyra értékeljük a támogatást, amelyet e történelmi átalakulás során kaptunk, és keményen fogunk dolgozni, hogy egy sikeres, új General Motors létrehozásával háláljuk meg ezt a bizalmat."

A csődbíróság által július 5.-én jóváhagyottak szerint a régi GM legerősebb részlegeinek megtartásával a következőkből épül fel az új GM: 
- négy amerikai alapmárka, az ország legnagyobb és legerősebb márkakereskedői hálózatával,
- Chevrolet, Cadillac, Buick és GMC személy- és teherautók, illetve crossoverek friss választéka, valamennyiük élvonalbeli designnal és technikával, megfelelve az ügyfelek igényeinek és a környezet szempontjainak,
- versenyképes költségstruktúra, áttekinthető mérleg és erős likviditási helyzet, amelyek révén a GM képes beruházni új termékekbe, új technológiákba és a saját jövőjébe,
- az ügyfélre és a termékre összpontosító nyerő kultúra

"Az egyik dolog, amit felismertünk az utóbbi száz napban az volt, hogy a tud gyorsan és határozottan lépni a GM," mondta Henderson. "Most pedig az új General Motors létrehozásának és üzemeltetésének mércéjévé tesszük az elmúlt hónapok csődeljárása során mutatott intenzitást, határozottságot és gyorsaságot".

"A GM-nél vége a megszokott ügymenetnek," folytatta Henderson.  "Ma új korszak kezdődik, és mindenki azonosul a vállalattal. Előre tekintünk, az új General Motors teljes mértékben elkötelezetten méri fel az ügyféligényeket, reagál a piaci trendekre, és az ügyfelekhez legközelebbi embereit bátorítja döntésekre. Célunk, hogy az ügyfeleknek megfelelőbb személy- és teherautókat, illetve crossovereket építsünk, és minden korábbinál gyorsabban vigyük piacra ezeket."

Pompás személy- és teherautókat gyártunk!

Az új General Motors egyértelmű és egyszerű jövőképpel indul: a világ legjobb járműveit akarja tervezni, építeni és értékesíteni.
"Egy sikeres autógyártónak egyaránt kell ügyelnie a költségekre és a bevételre," tette hozzá Henderson.  "Ha sikeresek vagyunk a bevétel oldalán, akkor képesek leszünk olyan szép, jó minőségű és kis fogyasztású járműveket építeni, amilyeneket a vevőink szeretnének - és ezeket gyorsan tudjuk piacra dobni."

A közelmúlt visszaesése ellenére a GM megtartotta az erőteljes új termékek létrehozásának ütemét. Az Egyesült Államokban például a Chevy Camaro megelőzte vetélytársait, és piacvezető lett, de az új Chevy Equinox, Cadillac SRX, és Buick LaCrosse is kedvező fogadtatásban részesült. Még idén debütál a Cadillac CTS Sport Wagon és a GMC Terrain, majd jövőre követi őket a Chevy Volt, a Chevy Cruze és a Cadillac CTS Coupe.

A pompás új termékek sorát jelzi a Chevy Agile mostani bevezetése Latin-Amerikában, a Chevy Cruze és a Buick Excelle modelleké Óceániában és az új Opel Astráé Európában.

A GM épp a múlt hónapban jelentette be egy új kisautó-gyár létesítését Orion Townshipben (Michigan), amely egyrészt bővíti a GM kis-fogyasztású típusainak választékát, másrészt megment körülbelül 1400 munkahelyet.

A GM ezenkívül erélyesen fejleszti az energiatakarékos technikák teljes sorát, köztük a korszerű belsőégésű motorokat, a bio-üzemanyag felhasználását, a tüzelőanyagcellát és a hibridhajtást. Vezető szerepet játszik a vállalat a kiterjesztett hatótávolságú villanyautók fejlesztésében is, első ilyen modellje, a Chevy Volt, jelenleg gyakorlati kipróbálás alatt áll, és 2010-től lesz kapható. Az új GM lépéseket tesz annak érdekében, hogy tudásközpontot hozzon létre a fejlett akkumulátortechnika részére, és e tárgyban még a nyár folyamán további bejelentésekre készül.
"Legutóbb bemutatott modelljeink sikere és hamarosan sorra kerülő újdonságaink jól érzékeltetik elhatározottságunkat, hogy mindent jobban csináljunk, mit eddig," - jelentette ki Henderson. "Célunk, hogy a General Motors minden egyes személy- és teherautója, illetve crossovere a kategória legjobbja legyen."

Erős márkák és márkakereskedők

Újjászületésének részeként a GM nagy figyelmet fordít négy alapmárkájára és az erősebb, hatékonyabb márkakereskedői hálózatra.
A General Motors alapmárkái - Chevrolet, Cadillac, Buick and GMC - összesen 34 amerikai típussal fognak rendelkezni 2010-re. A „kevesebb, de jobb" elve alapján több forrást tud egyre-egyre fordítani, így javul a termékek minősége és marketingje.
Májusban a vállalat felgyorsította márkakereskedői hálózatának megszilárdítását. Célja, hogy ezek számát az Egyesült Államokban a tavaszi hatezerről körülbelül 3600-ra csökkentse az év végéig. Még így is a legnagyobb hálózata lesz az Államokban, olyan kereskedőkből, akiknek feltett szándéka az ügyfelek kiszolgálásának további javítása.

"További módszereken is dolgozunk, amelyek kellemesebbé teszik a vevők életét, például Kaliforniában innovatív, új partnerséget kötünk az eBayjel, hogy forradalmasítsuk az online autóvásárlást," közölte Henderson. "Ugyanolyan árverések lesznek az aktuális kocsikra, mint egy eBay aukción, többek között egy előre megszabott 'vedd meg most' árért. Ezt, néhány egyéb ötlettel együtt, kipróbáljuk márkakereskedőinknél az elkövetkező hetekben, és remélem, hogy aztán nagyobb arányban megvalósíthatjuk, és építhetünk rá. Mindenesetre azt akarjuk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a vásárlási folyamat - időt és energiát takarítva meg ügyfeleinknek."

Visszaszerezzük a bizalmat!

A General Motors Company fő tulajdonosai az Egyesült Államok, Kanada és Ontario kormánya, illetve az UAW nyugdíjas egészségügyi alap. A részvények megoszlása:

U.S. Pénzügyminisztérium: 60.8 százalék
UAW Retiree Medical Benefits Trust: 17.5 százalék
Kanada és Ontario kormánya: 11.7 százalék
A régi GM: 10 százalék

"Nagyon méltányoljuk a részvényesek támogatását az átalakulás alatt. Bár a General Motors Company gazdálkodása kezdetben nem lesz nyilvános, átláthatóvá tesszük pénzügyi és egyéb jelentéseinket, hogy tovább erősítsük a bizalmat," jelentette ki Henderson. "Arra számítunk, hogy a gyakorlatilag elérhető legrövidebb idő alatt, a jövő évtől kezdődően, nyilvánossá tesszük a vállalatot, és a lehető leghamarabb visszafizetjük a kormánykölcsönöket. Ezt 2015-ig kell elérnünk, de jóval előbb szeretnénk."
 

Stabil mérleg

A General Motors Company stabil mérleggel, versenyképes költségstruktúrával és erős fizetőképességgel indul, ezáltal hatékonyan veheti fel Amerikában a versenyt a helyi és külföldi vetélytársakkal, és folytathatja markáns jelenlétét a világpiacon.
Az új vállalat tovább viszi a régi GM legerősebb részeit, versenyképes működési költség-struktúrája részben annak köszönhető, hogy megállapodott az United Auto Workers (UAW) és a Canadian Auto Workers (CAW) szakszervezetekkel.

Az Egyesült Államokban sokkal karcsúbb vállalat lesz a GM. 2010 végén 34 összeszerelő-, hajtómű-és présüzeme lesz, a 2008-as 47 helyett, és 2011 folyamán eléri kapacitásának száz százalékos kihasználását. Amerikában az alkalmazottak száma a 2008-as 91 ezerről idén év végéig 64 ezerre csökken, így olyan méretű vállalat jön létre, amely gyorsan tud reagálni a piaci változásokra, miközben megőrzi a világszínvonalú termékek és technikák kifejlesztéséhez szükséges globális látásmódot.

Az új GM sokkal stabilabb mérleggel indul, benne körülbelül 11 milliárd dolláros U.S. adóssággal, amely nem tartalmaz 9 milliárd dollárnyi elsőbbségi részvényt, és megváltozhat a most indult könyveléssel. A kötelezettségek összesen több mint 40 milliárd dollárral csökkentek, és jórészt biztosítatlan adósságként, illetve az UAW nyugdíjasok VEBA egészségügyi alapjánál mutatkoznak. A kiegyensúlyozott mérleg és az alacsonyabb null-szaldó jóvoltából az új GM csökkentheti kockázatát, jóval kisebb termelési volumennél működhet nyereségesen, és beruházhat a legfontosabb területeken: a korszerű technikába és a termékfejlesztésbe.
A GM Amerikán kívüli leányvállalatait megvásárolta az új vállalat, és ezek a várakozások szerint normálisan, megszakítás nélkül dolgoznak tovább.

Új ügyvitel

Az új General Motors elindításával a vállalatvezetők dolgozni kezdenek a cégkultúra megváltoztatásán, az újfajta ügyvitel alapjává téve azt a gyorsaságot és határozottságot, illetve ügyfélközpontúságot, amelyet az elmúlt néhány hónapban mutatott a cég.
Edward E. Whitacre, Jr., aki felügyelte az új AT&T létrehozását, lesz a GM számos új igazgatót tartalmazó igazgatótanácsának elnöke. Henderson elnök-vezérigazgató marad, Whitacre szoros munkatársaként. Egyben ő lesz felkelős a GM észak-amerikai tevékenységéért, így megszűnik a GM North America elnöki pozíciója.

A napi döntések meggyorsítása érdekében az eddigi két felsővezetői fórumot - Automotive Strategy Board és Automotive Product Board - egyetlen, kisebb igazgatói bizottság váltja fel, amely gyakrabban ülésezik, figyelmének középpontjában az üzleti eredményekkel, a termékekkel, a márkákkal és az ügyfelekkel.Bob Lutz alelnökként csatlakozik az új GM-hez; hatásköre a termékek és az ügyfélkapcsolatok kreatív elemeire terjed ki. Lutz és Tom Stephens termékfejlesztési alelnök párosa, partnerként Ed Welburn design-alelnökkel, a design kreatív oldalát irányítják. A rendezett informálás és eredmények érdekében a GM márkái, a marketing, a reklámozás és a kommunikáció Lutznak jelentenek, ő viszont Henderson alá tartozik, és tagja az újonnan alakított végrehajtó bizottságnak.

"Örömmel közölhetem, hogy köztünk van az 'elnyűhetetlen' Bob Lutz, aki fontos szerepet játszik az új GM-ben," mondta Henderson. "Ő már sokszor bizonyította kimeríthetetlen kreativitását a GM személy- és teherautóinak fejlesztésében és tervezésében. Új pozíciójában továbbra is kiélheti szenvedélyét, a GM olyan területén, amely közvetlen kapcsolatban áll az ügyfelekkel."

A General Motors véget vet regionális ügyvitelének, közelebb hozva a döntéshozást az ügyfélhez. Megszűnnek a regionális elnöki pozíciók és a regionális stratégiai tanácsok. Nick Reilly lesz a GM International Operations (GMIO) alelnöke, sanghaji székhellyel.
A GM ezenkívül csökkenti a vezetési szintek számát - idén év végéig 35 százalékkal mérséklődik az amerikai igazgatók száma, az amerikai fizetett alkalmazottaké pedig 20 százalékkal. Ezáltal egyszerűbb lesz a szervezet, és gyorsabb a döntéshozás. Az új felépítésre és vezetésre vonatkozó további információkat e hó későbbi napjaira ígért Henderson.  "Ezek és egyéb akciók leegyszerűsítik szervezetünket és csökkentik a bürokráciát, amely a múltban megakadályozta, hogy gyorsabban mozduljon a GM."

Közvetlenebb ügyfélkapcsolatok

Henderson azt is bejelentette, hogy minden szinten nyíltabb lesz a kapcsolat az ügyfelek és a GM alkalmazottai között. "Jövő héten indul a ‘Tell Fritz' ('Szólj Fritznek') weboldal, ahol az ügyfél, vagy bárki, megoszthatja ötleteit, véleményét vagy javaslatait az igazgatósággal. Ezeket naponta személyesen fogom átnézni, és néhányat meg is válaszolok."
Henderson és a General Motors más vezetői rendszeresen felkerekednek, hogy találkozzanak a GM ügyfeleivel és más kapcsolataival. "Augusztusban kezdjük meglátogatni ügyfeleinket, márkakereskedőinket, beszállítóinkat, alkalmazottainkat és másokat - Amerikában éppúgy mint külföldön -, akik befolyásolják kapcsolatainkat az ügyfelekkel. Meghallgatjuk ötleteiket, és megvalósítjuk azokat, amelyek javíthatják ügyfeleink kiszolgálását. Ezenkívül persze más igazgatókkal együtt jómagam is figyelem a weboldalakat és részt veszek a Twitter csevegésben.

"Ma beindul az új General Motors, egy egyszerű ígérettel. Nyereségesek leszünk, a lehető leghamarabb visszafizetjük a hiteleket, személy- és teherautóink pedig ott lesznek a világ legjobbjai között," jelentette ki Henderson. "Tisztában vagyunk vele, hogy ritka második esélyt kapott a GM, és nagyon hálásak vagyunk ezért. Méltányoljuk, hogy kezünkben van az eszköz a munka elvégzésére. Jelenlegi ügyfeleinknek hálásak vagyunk a belénk helyezett bizalmáért. Viszonzásul nem kevesebbet kapnak, mint nagyszerű autókat, páratlan vevőszolgálattal. Nem felejtjük el azokat, akik támogattak minket a nehéz időkben," fűzte hozzá Henderson. "Azoknak pedig, akik pedig sose próbáltak GM-járművet, vagy kipróbálták, de csalódtak, el akarjuk nyerni a tetszését.

 

Fénykép

Fotók