A GM Europe a német kormány által nyújtandó áthidaló finanszírozási megállapodásra vonatkozó kötelezettségvállalás és a Magna International-lel előkészitett a szándéknyilatkozat birtokában folytatja szokásos üzletmenetét

• A GM Europe nem részese az amerikai csődvédelmi eljárásnak
• A GM Europe a Magna International Inc-val kötendő szándéknyilatkozatot készített elő (MOU – Memorandum of Understanding)
• A német kormány jóváhagyta az 1,5 milliárd euró értékű áthidaló finanszírozási csomagot
• A GM Europe folytatja rendes üzletmenetét – a munkavállalók és a beszállítók kifizetése a szokásos rend szerint történik
• Az amerikai eljárás megindítása semmiben nem érinti az európai kereskedőket, a jótállási kötelezettségeket és az ügyfélszolgálatot

 

Zürich. A GM Europe megerősítette, hogy a német kormánnyal kötött áthidaló finanszírozási megállapodásra vonatkozó kötelezettségvállalás és a Magna International Inc.-val történő együttműködésre vonatkozó szándéknyilatkozat alapján tovább folytatja rendes működését, és hogy az európai üzletág nem része az amerikai anyavállalat, a General Motors Corporation (a new york-i értéktőzsdén: GM) által kezdeményezett, bíróság által felügyelt eljárásnak.

 

„Az elmúlt napok tárgyalásai rendkívül intenzíven és sokszor nehezen folytak" nyilatkozta Carl-Peter Forster, a GM Europe elnök-vezérigazgatója. „Nagyon hálásak vagyunk a Merkel kancellár asszony és Steinmeier kancellár-helyettes vezette német kormány tagjai, az egyes német minisztériumok, valamint Hesse, Northe Rhine-Westfalia, Rhineland-Palatinate és Türingia tartományok kormányai, valamint a Magna vezetősége és az amerikai Államkincstár kitartó munkájáért, amellyel lehetővé tették ezen fontos megállapodás létrejöttét. Az Adam Opel GmbH-ban fennálló jövőbeli partnerség létrehozásának folyamata során a Magna International-al  megkötött szándéknyilatkozat meghatározó lépést jelent előre. A GM által az Egyesült Államokban kezdeményezett eljárás ellenére is, most már határozottan kijelenthetjük munkavállalóinknak, vevőinknek, beszállítóinknak és kereskedőinknek, hogy a finanszírozásnak köszönhetően a rendes üzletmenet szerint működünk, miközben egy új, független Opelt/Vauxhallt hozunk létre."

 

A General Motors Europe a Magnával létrehozandó partnerség alapján megszerezte a német kormány jóváhagyását egy 1,5 milliárd euró értékű áthidaló finanszírozásra, amely megfelelő időt biztosít arra, hogy a partnerségi megállapodás véglegesítésre kerüljön. Az ilymódon rendelkezésre álló finanszírozás révén az európai részlegek teljes védelmet élveznek a GM Egyesült Államokban kialakult helyzetének esetleges pénzügyi hatásaival szemben.

 

A megállapodás alapján az Opel/Vauxhall eszközei az Adam Opel GmbH irányítása alá kerültek, az Adam Opel GmbH részesedései jelentős részét pedig egy független vagyonkezelő kezeli („trust") (úgy, hogy azok a General Motors mérlegében maradnak), miközben a végső tárgyalások a Magnával tovább folytatódnak.

 

A vagyonkezelői megállapodás olyan módon jött létre, hogy az ne érintse az európai részlegek mindennapi működését az átmeneti időszak alatt és az európai részlegeket továbbra is a GM jelenlegi európai vezetősége irányítja. Az új partnerség véglegesítésére irányuló folyamat várhatóan több hetet vesz igénybe, ugyanakkor erre pontos határidő nem került megállapításra.

 

A GM csődvédelmi eljárást kezdeményezett az Egyesült Államokban / a GM Europe létesítmények a rendes üzletmenet szerint működnek

 

A GM Corporation az Egyesült Államokban a mai napon bejelentette, hogy megállapodott az amerikai Államkincstárral, valamint a kanadai és az ontarioi kormányokkal, hogy felgyorsítják a GM újjáépítését és létrehozznak egy letisztultabb és erősebb „Új GM"-et, amely alkalmas arra, hogy nyereséges, önfenntartó és versenyképes jövőt biztosítson.

 

A megállapodás szerint a GM világszerte legerősebb részlegei és márkái az Új GM-mé alakulnak, amely Új GM a mostani GM-nél lényegesen kisebb adósságállománnyal és alacsonyabb működési költségekkel működik majd. Az Új GM világszerte vezető szereplő lesz az üzemanyag-hatékonyság és fejlett zöld technológiák, a minőség és megbízhatóság, a megnyerő formatervezés, az ügyfélszolgálat, de mindenekfelett a valódi értékek terén.

 

Az Új GM létrehozását segíti a közelmúltban, a United Auto Workers-el (UAW - Autóipari Dolgozók Egyesülete) és a Canadian Auto Workers-el (CAW - Kanadai Autóipari Dolgozók Egyesülete) megkötött megállapodások, a cég a jelenlegi vezetőség irányítása alatt működik majd.

 

Tervei szerint a GM lényegében minden fontos eszközét értékesíti az Új GM részére. Az értékesítési megállapodás teljesítése érdekében a GM és bizonyos leányvállalatai önként indítottak csődvédelmi eljárást az amerikai Csődtörvény 11. fejezete szerinti a new york-i Déli Kerületi Csődbíróságon, és az új GM-nek történő értékesítést a Csődbíróság hagyja jóvá. Mivel a GM eszközeinek értékesítését az Új GM részére az amerikai Államkincstár, az UAW és a biztosítékkal nem rendelkező nyilvánosan kibocsátott kötvények tulajdonosainak jelentős hányada már most is támogatja,  az értékesítést a Bíróság várhatóan jóváhagyja, így az a jóváhagyást követően gyorsan megvalósulhat.

 

Az amerikai bírósági eljárás megindításának és a bíróság felügyelte eljárásnak egyik Egyesült Államokon kívül működő GM részleg sem részese, és az eljárás megindításának nincs közvetlen jogi hatása a GM Egyesült Államokon kívül működő üzemeire és részlegeire. A GM megerősítette, hogy minden részlege megszakítás nélkül tovább folytatja működését Európában, Latin-Amerikában, Afrikában, a Közel-Keleten és az Ázsiai-Csendesóceáni régiókban.

 

Forster ma megerősítette, hogy az amerikai 11. fejezet szerinti eljárás megindítása nem érinti az alábbi felekkel fennálló megállapodásokat és az azokban foglalt feltételeket:

 

•·         GM Europe munkavállalói

•·         Az európai részlegek beszállítói

•·         Újonnan megrendelt autóra váró vagy bármelyik General Motors járműre vonatkozó jótállásra jogosult vevő

•·         General Motors Europe nyugdíjasai

•·         Európai kereskedők

 

Az érintettek tájékoztatása érdekében a GM Europe a mai napon internetes tájékoztatót adott ki az amerikai bírósági eljárásról, valamint annak az Egyesült Államokon kívül működő részlegekre gyakorolt hatásáról. Az oldal az alábbi címen érhető el: http://gmeuropefactsandfiction.com.

 

 

A General Motors Corporation-t (a new york-i értéktőzsdén: GM), a világ egyik legnagyobb autógyártóját 1908-ban alapították. A GM ma világszerte 34 országban gyárt személy- és teherautókat. A társaság székhelye Detroitban van és a világ jelentősebb régióiban összesen 244.500 munkavállalót foglalkoztat. Járműveit mintegy 140 országban értékesíti és szervízeli. 2008-ban a GM világszerte 8,35 millió személy- és teherautót értékesített az alábbi márkanevek alatt: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall és Wuling. A GM legnagyobb nemzeti felvevőpiaca az Egyesült Államok, amelyet Kína, Brazília, az Egyesült Királyság, Kanada, Oroszország és Németország követ. Európában a GM több, mint 40 piacon értékesíti járműveit. Hét országban 10 gépjárműgyártó és összeszerelő létesítményt működtet és mintegy 54.500 munkavállalót foglalkoztat.

 

További információ a GM-ről a következő címeken található: http://media.gmeurope.com és http://www.gmeurope.com. A GM Europe vezetői  blogja a következő: http://drivingconversations.com. Az érdemi párbeszéd és tényalapú tájékoztatás elősegítése érdekében a GM és az Opel & Vauxhall új weblapot indítottak, amely a következő címen érhető el: http://gmeuropefactsandfiction.com.

 

Elérhetőség:

Chris Preuss, GM Europe Elnök-helyettes, Kommunikáció

E-mail : jchristopher.preuss@gm.com

Iroda : +41 44 828 2502

Mobil : +79 250 0605