GM-ov upravni odbor odlučio zadržati Opel

• Novi GM podržava restrukturiranje Opela
• GM-ov plan restrukturiranja uz niža ulaganja u odnosu na prijedlog investitora
• Započinju razgovori o restrukturiranju

 

DETROIT - Uzevši u obzir poboljšano poslovno okruženje za GM u posljednjih nekoliko mjeseci i važnost brenda Opel//Vauxhall u GM-ovoj globalnoj strategiji, Gm-ov upravni odbor odlučio je zadržati Opel i što prije započeti s restrukturiranjem poslovanja u Europi.

 

"GM će uskoro predstaviti plan restrukturiranja njemačkoj i drugim vladama te se nada da će biti razmotreni s pozitivnim ishodom" rekao je Fritz Henderson, predsjednik GM-a i izvršni direktor.  "Shvaćamo da su složenost i dužina trajanja ovog pitanja znatno utjecali na sve uključene strane. Međutim, od samog početka naš je cilj bio osigurati najbolje dugoročno rješenje za naše kupce, zaposlenike, dobavljače i ovlaštene partnere, što se očituje u donesenoj odluci. To se smatra da je najstabilniji i troškovno najpovoljniji pristup uspješnoj dugoročnoj budućnosti Opel/Vauxhall-a."

 

Preliminarno, ukupni troškovi GM-ovog plana restrukturiranja iznose oko 3 milijarde eura, što je značajno manje od iznosa svih ponuda koje su dostavili investitori. GM će suradivati sa svim europskim sindikatima s ciljem zajedničkog dogovora o ustupcima u restrukturiranju Opela. Opel nastavlja postizati bolje rezultate od onih predviđenih planom za dugoročnu održivost, uz to i likvidnost je stabilna, no vrijeme je od iznimne važnosti.

 

"Ekonomska situacija u Europi se malo popravila," rekao je Henderson.  "Istovremeno, u proteklih nekoliko mjeseci GM je značajno financijski zdraviji  i stabilniji, što nam je dalo pouzdanost da se poslovanje u Europi može uspješno restrukturirati.  Zahvalni smo njemačkoj i drugim vladama zemalja EU za mjere poduzete tijekom ovog teškog razdoblja.  Također cijenimo i napore koje je uložila Magna zajedno sa svojim ruskim partnerima u pokušajima da se postigne pravedan sporazum."

 

Henderson je nadodao kako se GM nada da će uspjeti poboljšati svoje dosadašnje uspješno poslovanje u Rusiji i nastaviti direktnu suradnju s GAZ-om kako bi pridonio modernizaciji poslovanja i zajedničkom razvoju ruskog tržišta vozila na obostrano zadovoljstvo.  Više pojedinosti o slijedećim koracima u restrukturiranju bit će predstavljeno prema zacrtanom planu i razvoju događaja.

Fotografija

Fotografije