Baterije za Chevrolet Volt proizvodit će General Motors u Sjedinjenim Državama

DETROIT – Chevrolet Volt, električno vozilo s produženim dosegom koje omogućuje maksimalno 40 milja vožnje bez potrošnje benzina i ispuštanja štetnih plinova, koristit će baterije koje će proizvoditi General Motors u Sjedinjenim Državama.

GM će osnovati prvi pogon za proizvodnju litij-ionskih baterija i time postati prvo veliko ime iz svijeta autoindustrije iz SAD-a koje će proizvoditi baterije za Volt. One se sastoje od litij-ionskih ćelija grupiranih u module, zajedno s drugim bitnim komponentama baterije.

 

Tvornica će biti smještena u Michiganu, a o točnoj lokaciji se još pregovara s državnim i lokalnim vlastima. S pripremama za otvaranje pogona krenut će se početkom 2009., strojevi bi se trebali naći unutra sredinom godine, a proizvodnja će krenuti 2010.

 

Same Voltove litij-ionske baterijske ćelije proizvodit će LC Chem. Točnije, tvrtka Compact Power, podružnica LG Chema iz Troya, Michigan, proizvodit će baterije za prototipove Volta dok GM-ov pogon za proizvodnju baterija ne bude završen. Također je potpisan zajednički inženjerski ugovor s Compact Powerom i LG Chemom kako bi se dodatno unaprijedila tehnologija na kojoj se temelje Voltove litij-ionske baterije.

 

GM je u proteklih 16 mjeseci testirao baterije za Volt sastavljene od ćelija koje je proizveo LG Chem. Ovi testovi - u laboratorijskim i stvarnim uvjetima - dali su neke vrlo važne uvide u tehnologiju litij-ionskih baterija.

 

GM-ova napredna strategija koja se tiče baterija

 

Ključni elementi GM-ove napredne strategije koja se tiče baterija uključuje:

·       Otvaranje najvećeg laboratorija za testiranje automobilskih baterija u SAD-u (31.000 četvornih stopa / 3.251 četvorni metar) u kojem će se testirati nove tehnologije pohrane električne energije kao i litij-ionske i nikal-metal-hidridne baterije, sve u cilju ubrzanja domaćeg razvoja naprednih baterijskih tehnologija i osnivanja vodećeg GM-ovog laboratorija za tu namjenu, uz one postojeće: u Honeoye Fallsu,  Warrenu, Torranceu i Mainz-Kastelu, Njemačka. Novi laboratorij bit će smješten u Michiganu - točna lokacija bit će dogovorena s predstavnicima lokalne i državne vlasti.

·       Daljnji rad na razvoju baterijskih tehnologija i resursa za njihovu proizvodnju povećanjem broja zaposlenih u GM-ovoj globalnoj organizaciji za hibridna električna vozila i napredne baterijske tehnologije na nekoliko stotina inženjera tijekom 2009. godine, uključujući više od 200 trenutno zaposlenih na naprednim baterijskim tehnologijama

·       Suradnja s Michiganskim sveučilištem oko razvoja novog laboratorija posvećenog naprednim automobilskim baterijama u Ann Arboru te osmišljavanja specijaliziranog kurikuluma na njihovom inženjerskom odjelu za školovanje inženjera za automobilske baterije

·       Nastavak razvoja i uspostave pouzdane linije dobavljača baterija za razvoj i proizvodnju ćelija te stručnosti u sklapanju baterija, s kompanijama kao što su LG Chem, A123Systems, Hitachi, Compact Power i Cobasys

·       Suradnja s vladinim organizacijama i industrijskim konzorcijima kao što su U.S. Department of Energy, United States Council for Automotive Research, United States Advanced Battery Consortium LLC i Electric Power Research Institute oko nastavka razvoja hibridnih, punjivih te električnih vozila te vezane električne infrastrukture.

 

Alternativni izvori energije i napredne tehnologije koje smanjuju ovisnost o benzinu, poboljšavaju iskoristivost goriva i smanjuju koncentraciju štetnih plinova ključ su za razvoj održivih načina prijevoza. GM slijedi nekoliko mogućnosti kako bi najbolje odgovorio na različite potrebe korisnika iz cijelog svijeta - od napredne benzinske, dizelske te tehnologije biogoriva, preko djelomično električnih vozila kao što su hibridi, punjivi hibridi, pa do električnih vozila s produljenim dosegom te vozila na vodikove gorivske ćelije. GM smatra da električna vozila temeljena na baterijama i tehnologiji gorivskih ćelija predstavljaju najbolje dugoročno rješenje za održiv osobni prijevoz.

 

U lipnju 2008. godine GM-ov Upravni odbor odobrio je program Chevrolet Volta i pogonski sustav Voltec™ te se složio da će njihova proizvodnja početi krajem 2010. godine. Za putovanja dužine do 40 milja Volt koristi struju pohranjenu u svojoj litij-ionskoj bateriji. Nakon 40 milja mali generator stvara dodatnu električnu energiju kako bi produljio doseg Volta za dodatnih nekoliko stotina milja. Razvoj Voltove 16-kilovatsatne litij-ionske baterije u obliku slova T koja je duga otprilike 1,8 metara i teška 181 kg ključ je Voltovog uspjeha. Produkcijski dizajn finaliziran je u rujnu 2008.

 

 

Kompanija General Motors (NYSE: GM), najveći proizvođač automobila na svijetu, vodeća je u svojem tržišnom segmentu već 76 godina. Osnovan je 1908., GM danas zapošljava oko 280.000 ljudi širom svijeta. Globalna središnjica smještena je u Detroitu, dok tvrtka proizvodi svoje automobile i kamione u 33 zemlje. Godine 2006. u svijetu je prodano gotovo 9,1 milijun GM-ovih vozila. U Europi GM prodaje Opel, Vauxhall, Saab, Chevrolet, Cadillac, Corvette i Hummer na preko 30 tržišta. Ima 10 proizvodnih i sastavljačkih pogona u sedam zemalja te zapošljava oko 60.000 ljudi. Više informacija o GM-u i njegovim proizvodima potražite na http://media.gmeurope.com i http://www.gmeurope.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografija

Fotografije